Boekpresentatie!

Gepubliceerd op 25 juli 2024 om 21:21

Vandaag is het drie weken geleden dat ik de verschijning van 'Mijn hart in jouw handen' bij Boekhandel Broese vierde. Ik heb geprobeerd om de juiste woorden te vinden om uit te drukken hoe dat voelde. Maar na drie weken lukt het me nog steeds niet. Overweldigend. Geliefd. Positieve energie. Dromen die uitkomen. En zelfs dat dekt bij lange na de lading niet.

Dat ik zenuwachtig was, mag een understatement heten. Zelfs toen we onderweg zaten in de auto naar Utrecht toe, kreeg ik via de app nog afmeldingen. En dat op de dag dat Taylor Swift de Arena vulde en zo'n 75% van alle geslaagden hun diploma kreeg. Mijn nachtmerrievisioen van een lege, galmende Broese werd steeds tastbaarder. Gelukkig bleken die zenuwen ongegrond. Het was vol. Het was gezellig en bovenal was het genieten. 

Eline Stiekema van Zomer&Keuning hield een treffende openingsspeech, Jet Nijland interviewde me zoals alleen Jet dat kan. Compleet met niet werkende microfoons (uiteraard), bijzondere this or that's en over de Wallen en Lellebelbier hebben we het gewoon niet meer. Team Stippenbikini op haar best. Daarna heb ik een stukje voorgelezen om te laten zien dat drama en humor wel degelijk hand in hand kunnen gaan en toen werd het tijd voor de uitreiking van het symbolische eerste exemplaar. En dat was nogal wat. Ik had het gehoopt. Maar wat je hoopt gebeurt vaker niet dan wel. Maar ze was er: Prof. Dr. Mulder. Oftewel: de cardiologe die mij vanaf 1993 tot en met 2019 onder haar hoede heeft gehad. Inmiddels met pensioen maar nog steeds even belangstellend en hartelijk. En dan overhandig je het eerste boek, na een praatje van een minuut waar je een week op hebt geoefend. Want dit moest goed gaan. En dan vraagt ze of ze dan ook wat mag zeggen. Om vervolgens een praatje zo uit haar mouw te schudden waarbij menigeen een traantje weg moest pinken. Bijzonder was het op zijn minst. 

Ik heb ervan genoten en neem deze ervaring de rest van mijn leven mee. Of ik ooit weer een boekpresentatie doe? Ik weet het oprecht niet. Want ik ben bang dat dit niet te overtreffen valt. Was je erbij, dan weet je waar ik het over heb. Lukte dat niet? Dan moet je me gewoon maar geloven ;-)

En het boek? Die krijgt recensies waar ik alleen maar van kan dromen. Esmeralda is de wijde wereld in. Dat ze maar vele harten mag stelen, een steun mag zijn voor iedereen die het nodig heeft en een heerlijk leesverhaal voor iedereen die gewoon een heerlijk feelgoodverhaal zoekt. 

Na afloop mocht ik nog een paar gesigneerde exemplaren bij Broese laten liggen.

'Mijn hart in jouw handen' verscheen een dag nadat Martin en ik ons zilveren huwelijk vierde. Bijzonderder wordt het niet.

Foto nummer 100 voordat Jet en ik er als twee professionele auteurs op stonden.

Net echt... ;-)

Het symbolische eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Barbara Mulder, 26 jaar lang mijn cardiologe geweest.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.